top of page

Thuis oefenen

 

Om vorderingen op je instrument te maken, is het belangrijk dat je thuis oefent. Als je begint met fluitles, mag je de studietijd langzaam opbouwen, bijvoorbeeld met twee maal 10 minuten per dag. Uiteindelijk zit je dan vanzelf op zo'n half uur studeren per dag.

Kinderen die meedoen aan de kindercursus vinden het vaak nog erg moeilijk om zelf aan het oefenen te denken en ze weten niet goed hoe ze het aan moeten pakken. Als ouder heeft u daarom een ondersteunende rol bij het oefenen. Daarvoor hoeft u niet muzikaal onderlegd te zijn. Het is al fantastisch als u uw kind helpt herinneren om even te oefenen op een vast tijdstip. Ook werkt het stimulerend als u uw kind vraagt om een liedje nog een keer te spelen en om bijvoorbeeld te zeggen dat het al mooi klinkt. Hoe vaker uw kind een liedje fluit, hoe makkelijker het immers zal gaan!

 

Ouderavond

Om ouders van nieuwe leerlingen wegwijs te maken, organiseer ik aan het begin van het seizoen een ouderavond. Op deze avond zal ik iets over de lessen vertellen en tips geven om samen met uw kind te oefenen. Natuurlijk kunt u dan ook vragen stellen.

bottom of page