top of page

Kindercursus - voor kinderen van 6 en 7 jaar

 

Wat leert uw kind?

Tijdens de cursus maken de kinderen op een speelse manier kennis met muziek en de dwarsfluit. We beginnen op een eenvoudige plastic dwarsfluit, omdat het op die jonge leeftijd vaak nog niet duidelijk is of kinderen echt willen blijven fluitspelen.


Hoe leert uw kind?

De methode die gebruikt wordt, begint auditief. Dat wil zeggen dat de liedjes op het gehoor aangeleerd worden. Na enige tijd wordt een begin gemaakt met het op een speelse manier aanleren van het notenschrift. De kinderen krijgen een CD mee naar huis met daarop liedjes en opdrachten.

De cursus start begin oktober en loopt tot de zomervakantie (eind juni), er wordt rekening gehouden met de schoolvakanties.

De lessen worden aan groepjes van maximaal 4 kinderen gegeven.

De lessen worden wekelijks gegeven en duren 40 minuten.


Het instrument:

Een plastic fluit à €11, via de docente te verkrijgen.


Verdere benodigdheden:

Lesmateriaal en CD, samen ± €6

Een multomap met plastic insteekhoezen


Cursusgeld:

Het cursusgeld voor het 1e jaar bedraagt €500 (10 maanden in 2 termijnen) of - bij later instappen - €50 per termijn.


Vervolg kindercursus:

Na een jaar kindercursus is vaak duidelijk of het kind gemotiveerd genoeg is om verder te fluiten. Dit is ook het moment waarop het kind verder gaat op een zilveren fluit. Soms is zo’n fluit nog te groot. Dan biedt een kromme kop uitkomst. De lesvorm verandert naar één keer per week 30 minuten individueel. Dat kost €62,50 per maand.

In het tweede jaar gaan we door met het leren van noten, de bijbehorende grepen en ritmische bouwstenen. Naast kinderliedjes krijgen de kinderen hun eerste echte boek. In dit boek leren ze heel rustig om zelfstandig stukjes in te studeren en om te tellen. De stukjes in het boek zijn soms kinderliedjes, maar de liedtekst gaat een kleinere rol spelen.

bottom of page